Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Vicepreședintele Parlamentului cere convocarea Consiliului Suprem de Securitate

14 mai. 2021,, 13:13   Politică
3128 3

Alexandr Slusari, vicepreședinte al Parlamentului și al Platformei DA, solicită președintei Republicii Moldova să convoace de urgență Consiliul Suprem de Securitate pe subiectul exportului de grîu, cu participarea SIS și a membrilor Guvernului.

Alexandr Slusari își motivează solicitarea prin faptul că acum nava HACI, angajată de Vaja Jashi, încarcă grîu în portul Giurgiulești pentru a-l exporta la prețul de 4,6 lei per kg. Potrivit lui, jumătate din cantitatea de 6 mii tone deja este încărcată.

Alexandr Slusari mai spune că șeful ANSA presează subalternii din Cahul să elibereze certificatul fitosanitar, chiar dacă în documente este inclusă o informație falsă și aceeași presiune vine și din partea Serviciului Vamal. Potrivit lui, toate acestea se întîmplă pe fundalul situației cînd în raioane deja a început să se scumpească pîinea.

El a cerut interzicerea exportului de grîu pînă la 1 iulie.

„Solicit ca doamna președintă să convoace pînă în seară Consiliul Suprem de Securitate pe acest subiect cu raportul de la SIS și cu participarea membrilor Guvernului, care tot în acea ședința să aprobe decizia de a interzice exportul grîului pînă la 1 iulie”, a declarat membrul Platformei DA.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?