Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Vicepremierul pentru Reintegrare, nemulțumită de ultima hotărîre a Curții de Apel

9 iul. 2021,, 07:48   Politică
3128 0

Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari critică hotărîrea de ieri a Curții de Apel Chișinău care obligă Comisia Electorală Centrală (CEC) ca pentru alegerile parlamentare anticipate de duminică, 11 iulie, să deschidă nu mai mult de 12 secții de votare în stînga Nistrului. În opinia lui Cebotari, transnistrenii sînt astfel discriminați.

„Urît, foarte urît…..Și noi vorbim despre reintegrarea țării? Se pare ca unii politicieni au uitat că malul stîng este parte a Republicii Moldova. Stimați politicieni, reintegrarea nu se face prin ură și prin divizarea oamenilor în buni și răi”, a scris vicepremierul pentru Reintegrare pe pagina sa de Facebook.

„Îmi pare rău ca cetățenii Republicii Moldova din stînga Nistrului sînt supuși la discriminare și sînt lipsiți de dreptul la vot. În calitate de viceprim-ministru pentru Reintegrare regret că asemenea decizii sînt luate într-un stat democratic”, a adăugat Olga Cebotari.

Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău au admis astăzi integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stînga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12.

CEC ar putea contesta decizia respectivă la Curtea Supremă de Justiție. Anterior, Curtea de Apel a anulat și decizia de a se deschide trei secții în două localități controlate de Tiraspol, iar CEC atunci s-a conformat.


Hotărîrea i-a nemulțumit și pe socialiști. Liderul PSRM, Igor Dodon a anunțat că, începînd cu ziua de vineri, 9 iulie, vor fi organizate proteste masive la CEC, sediile unor partide, Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?