COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Vicepremierul pentru reintegrare a discutat cu Ambasadorul Marii Britanii

8 iun. 20:10   Politică
1317 3

Viceprim-ministrul în exercițiu pentru reintegrare Olga Cebotari l-a primit pe Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, Steven Fisher, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Dialogul a fost centrat pe schimbul de opinii referitor la etapa actuală în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și perspectivele consolidării relațiilor bilaterale, fiind trecute în revistă atît acțiunile ce urmează a fi desfășurate, cît şi domeniile cu potențial ridicat de conlucrare.

Oficialii au menționat relația foarte bună dintre cele două țări și tendința de dezvoltare a cooperării moldo-britanice în cadrul proiectelor de asistență privind măsurile de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului.

În context, vicepremierul a reiterat atenția deosebită pe care autoritățile o acordă salvgardării drepturilor cetățenilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Olga Cebotari a reiterat interesul Chișinăului în reglementarea pașnică și durabilă a dosarului transnistrean și necesitatea menținerii unui dialog permanent și constructiv în toate formatele de negocieri agreate, în vederea găsirii unor soluții viabile la problemele curente.


Ambele părți şi-au reafirmat atașamentul față de același set de idei şi valori comune şi şi-au exprimat voința de a aprofunda parteneriatul printr-un dialog deschis susținut în plan bilateral şi european.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽