X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Veți vota căderea Guvernului Sandu? Răspunsuri-surpriză de la Partidului Șor (VIDEO)

12 noi. 2019,, 11:13   Politică
9848 0

Deputații din Partidul Șor sînt la fel de scumpi la vorbă, cum sînt și deputații din PD.

Aceștia tot nu vor să spună dacă vor vota pentru moțiune sau nu.

Cei din Șor, au spus că „Toate declarațiile vor fi făcute în plenul Parlamentului”.

Vezi ce au declarat aceștia în video de mai jos.

Reamintim că la 17 octombrie, în debutul ședinței Parlamentului, unde urma să fie prezentat raportului Comisiei de anchetă privind frauda bancară, fracțiunea PD a înaintat o moțiune de cenzură pentru retragerea votului de încredere a Guvernului Maia Sandu. Ulterior, însă, la 7 noiembrie, democrații au anunțat că retrag moțiunea, din motiv că înțeleg că aceasta nu va întruni numărul necesar de voturi.


În aceeași zi, Igor Dodon a anunțat că PSRM pregătește, la rîndul său, o moțiune de cenzură, pe care o va înainta în cazul în care șefa Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu, va prezenta în Parlament proiectul privind modificări la Legea Procuraturii, adoptat de Guvern cu o zi înainte, proiect ce prevede că, prim-ministrul va fi cel care va înainta o listă scurtă formată din cel puțin doi candidați pentru funcția de procuror general către Consiliul Superior al Procurorilor.

Așa cum Maia Sandu nu a renunțat la proiect și l-a prezentat în Parlament, la 8 noiembrie, în cadrul aceleiași ședințe, fracțiunea PSRM a înaintat moțiunea de cenzură. Ulterior, deputatul PSRM Vasile Bolea a declarat că Maia Sandu are la dispoziție 72 de ore pentru a retrage proiectul privind asumarea răspunderii. În caz contrar, va fi investit un alt Guvern sau vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?