X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Veste proastă pentru Filat: Eliberarea sa, contestată la Curtea de Apel

5 dec. 2019,, 11:45   Politică
13285 2

Noua administrație a Penitenciarului 13 a cerut la Curtea de Apel suspendarea executării hotărîrii judecătoreşti de eliberare înainte de termen a lui Vlad Filat, transmite Noi.md.

Menționăm că și ministrului Justiției a precizat anterior că decizia de eliberare condiționată a fostului premier Vlad Filat vafi contestată.

Vlad Filat ieri a declarat că la baza eliberării sale stă legea şi că nici Maia Sandu, nici Igor Dodon, şi niciun alt politician nu l-a ajutat să ajungă la libertate.

Potrivit lui Filat, procesul de eliberare a sa a început în aprilie şi a coincis cu activitatea a trei guverne.

Noi.md amintește că ex-premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat în 2016 la nouă ani de detenție pentru corupere pasivă și trafic de ifluență, a fost eliberat condiționat, pe 3 decembrie 2019, din Penitenciarul nr. 13 din capitală. Asta după ce, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, decide să reducă termenul de detenție a fostului premier cu 682 de zile, adică cu aproape doi ani. Decizia a fost luată în baza constatărilor Curții Europene pentru Drepturile Omului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?