X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Veaceslav Platon și-a anunțat revenirea în politică

2 iun. 2023,, 17:35   Politică
5604 0

Veaceslav Platon fost deputat pe listele Alianței Moldova Noastră (AMN), și-a anunțat revenirea în politică.

Se întîmplă după ce, autoritățile din Canada l-au inclus pe lista persoanelor sancționate. Platon se arată nemulțumit și cere inițierea unei anchete pe acest caz, scrie tv8.md.

„La fel, mă voi adresa către Parlamentul Canadei pentru inițierea unei comisii de anchetă pe cazul participării unor persoane publice din Canada în acțiuni banditești și șantaj în adresa mea. (...)

Vreau să punctez repetat că nicio acțiune sau presiune nu mă vor obliga să renunț la drepturile asupra bunurilor sustrase de la mine și apărarea propriilor mele interese”, a subliniat Platon.

Totodată, Veaceslav Platon a anunțat cu această ocazie că intenționează să se implice în politică.


„Toată viața mea am refuzat în fel și chip de a mă implica în politică. Vedeam asta ca pe o treabă murdară și urît mirositoare. Dar rezultatul a fost că la putere au ajuns tot felul de ticăloși, escroci și mincinoși. Eu însumi am avut de suferit mult de la asta. Iată de ce, nu-mi rămîne nicio soluție, decît să mă implic eu însumi în politică și să încerc să transform țara într-un stat modern, bine dezvoltat, în care despre sărăcie se va povesti ca despre un trecut sumbru și demult uitat, în care fiecare cetățean își va putea realiza fie și cel mai mic potențial al său, iar statul se va transforma într-un bun prieten, grijuliu și înțelept, singurul scop al căruia este bunăstarea cetățenilor săi. Nu a poporului, la modul general, dar a fiecărei persoane în parte”, a spus Platon.

Canada impune sancțiuni oligarhilor, oamenilor de afaceri și politicienilor moldoveni pentru legăturile lor cu Rusia și pentru a preveni presupusele eforturi de destabilizare a situației în regiune, a anunțat joi Ministerul de Externe canadian, scrie Reuters.

Sancțiunile vizează șapte persoane și o entitate - partidul de opoziție „Șor”, a declarat Ministerul canadian într-un comunicat.

Printre persoanele vizate se numără:

Vladimir Plahotniuc
Ilan Șor
Vladimir Andronachi
Veaceslav Platon
Constantin Botnari
Gheorghe Cavcaliuc
Marina Tauber

De asemenea, Canada va sancționa oligarhii ruși care încearcă să se amestece în afacerile Republicii Moldova, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe al țării, Melanie Joly, scrie Reuters.

23
4
0
2
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?