Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Veaceslav Platon, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare

14 noi. 2018,, 13:21   Politică
4864 3

Curtea Supremă de Justiție a dat astăzi ultimul verdict în cazul lui Veaceslav Platon. CSJ a declarat neîntemeiat recursul depus de avocații acestuia împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău prin care a fost menținută condamnarea la 18 ani de închisoare, scrie ZdG.

Ședința de la CSJ a avut loc astăzi, 14 noiembrie, fără citarea și prezența părților. Din completul de judecată au făcut parte magistrații Vladimir Timofti – președinte, Nadejda Toma și Anatolie Țurcan.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare. Acesta este învinuit că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

Platon a acuzat că dosarele penale emise pe numele său ar fi o comandă venită din partea fostului său partener de afaceri, Vladimir Plahotniuc, actualul lider al PDM. Controversatul politician a respins însă acuzațiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?