X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vasile Tarlev se gîndește la ideea revenirii pe scena politică

12 dec. 2020,, 11:33   Politică
7851 6

Fostul premier Vasile Tarlev spune că se gîndește la ideea de a reveni din nou pe scena politică din Republica Moldova.

Întrebat dacă revine în politică, Tarlev a spus că „încă nu știu, dar mă gîndesc”. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru TV8 și difuzat la emisiunea „Întreabă Ghețu”.

Deocamdată, fostul premier spune că se gîndește și la formula în care ar reveni din nou în politică.

„Dar dacă și revin, primul plan cred că ar trebui să fie reconstrucția Stadionului Republican”, a adăugat acesta.

Referindu-se la scandalul Stadionului Republican, Tarlev a menționat: „Dacă nu i-au dus capul pe niciun politician și capacitățile să construiască stadionul, cred că o să trebuiască să mă întorc eu în politică ca să duc la bun sfîrșit”.


Stadionul Republican a fost închis în 2006, iar la un an mai tîrziu, la indicația fostului premier, Vasile Tarlev, acesta a și fost demolat.

Atunci, Tarlev promitea că, în locul stadionului, va fi construită o arenă modernă cu 20 de mii de locuri, o parcare imensă, dar și un hotel. Lucrările de reconstrucție așa și nu au mai început.

Pe 19 aprilie 2001, în baza votului de încredere acordat de Parlament, a fost ales în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. În urma alegerilor parlamentare din Republica Moldova, la 6 martie 2005 a fost ales deputat în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Ulterior, în 2005, în baza votului de încredere acordat de Parlament, a fost ales pentru a doua oară Prim-ministru al Republicii Moldova și a fost în fruntea Guvernului pînă în 2008.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?