Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Va purta sau nu Igor Dodon brățară de monitorizare?

27 mai. 2022,, 09:14   Politică
3086 0

Șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, susține că încă nu cunoaște dacă brățară de monitorizare va fi aplicată lui Igor Dodon, însă spune că Procuratura Anticorupție va face tot ce este posibil în acest sens pentru a putea monitoriza și verifică corectitudinea executării măsurii preventive aplicate pentru fostul președinte. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

Șeful interimar al PA a mai spus că că nu cunoaște nici dacă Igor Doon va fi supravegheat la domiciliu de agenți MAI.

„Instanța de judecată este obligată să expedieze încheierea pentru executare organelor Ministerului Afacerilor Interne”, a spus Cazacov.

Totodată, această a mai declarat că în cazul plasării lui Igor Dodon în arest preventiv la domiciliu, există riscul ca probele împotriva sa să fie distruse, deoarece el poate comunica liber cu oricine.

„Este clar că Procuratura Anticorupție este îngrijorată cu privire la existența riscurilor distrugerii probelor. Persoanele care se prezumă că au comis infracțiunile respective, sînt și unele din rudele acestuia și aflîndu-se la domiciliu, clar că au posibilitatea de a comunica, ceea ce va duce la distrugerea probelor. Avînd în vedere avansarea tehnologiilor din zilele de astăzi, clar că noi nu putem în niciun mod controla sau prevedea modalitatea în care el va putea sau dacă va face comunicări, legături cu alți participanți pe cauza penală”, a mai adugat Cazacov.


Ieri, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Asta, după ce magistrațîi Judecătoriei Ciocana au analizat demersul procurorilor anticorupție privind aplicarea măsurii preventive, scrie Noi.md cu referire la protv.md.

La dată de 24 mai, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore. De asemenea, a fost reținut pentru 72 de ore și cumnatul său, Petru Merineanu, care, în timpul perchezițiilor, a încercat să mănînce o recipisă. Procuratura Anticorupție în comun cu CNA și SIS au descins cu percheziții la domiciliul lui din capitală, la casă părintească, dar și la baza de odihnă din Sadova care aparține acestuia.

Fostul președinte este bănuit de corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?