Va fi creată o rețea a parlamentelor din cadrul Parteneriatului Estic

Va fi creată o rețea a parlamentelor din cadrul Parteneriatului Estic

Secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu participă la Reuniunea Secretarilor generali ai Parlamentelor țărilor din cadrul Parteneriatului Estic.


Evenimentul se desfășoară la Erevan, Republica Armenia, în perioada 6-7 decembrie.


În cadrul reuniunii vor fi discutate programul de activități planificate pentru prima jumătate a anului 2019, precum și aspecte legate de cooperarea interparlamentară între țările din cadrul Parteneriatul Estic. 


Participanții vor semna la sfîrșitul reuniunii documentul de creare a Rețelei de Cercetare a Parlamentelor din cadrul Parteneriatului Estic.Scopul acordului este de a facilita schimbul de informații dintre paralmente.


Documentul va fi semnat de secretarii generali ai Adunării Naționale a Armeniei,  Camerei Reprezentanților și Consiliului Republicii a Adunării Naționale a Republicii Belarus, Parlamentului Republicii Moldova, Georgiei, Armeniei și Radei Supreme a Ucrainei. Actul constituie Anexa Memorandumului de la Tbilisi, semnat la 25 septembrie 2018.


Evenimentul de la Erevan este cea de-a doua Reuniune a Secretarilor generali ai Parlamentelor țărilor din cadrul Parteneriatului Estic. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load