X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

UTA Găgăuzia și Tatarstan au semnat un plan de colaborare

4 noi. 2018,, 10:45   Politică
5370 4

UTA Găgăuzia și Tatarstan își vor spori colaborarea în sfera economică și umanitară în următorii trei ani. Despre aceasta au anunțat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și președintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, care se află într-o vizită oficială în Găgăuzia.

În cadrul celui de-al IV-lea Forum Internațional de Investiții INVESTGAGAUZIA-2018, Irina Vlah și Rustam Minnikhanov au semnat un plan de acțiune pentru punerea în aplicare a Acordului dintre Găgăuzia și Tatarstan în domeniul cooperării comercial-economice, științifico-tehnice și culturale pentru perioada 2019-2021.

Irina Vlah a reamintit că Acordul de cooperare dintre UTA Găgăuzia și Republica Tatarstan a fost semnat în 1999. „Consider că este simbolic faptul că primul bașcan, Georgy Tabunșcik) participă la întîlnirile noastre de astăzi. Cu mîna sa ușoară, legăturile interregionale dintre Găgăuzia și Tatarstan nu au fost niciodată întrerupte în ultimele decenii. Și în ultimii trei ani și jumătate au atins un nivel calitativ nou”, a spus Irina Vlach.

Șeful autonomiei a menționat contribuția Tatarstanului la dezvoltarea socio-economică a Găgăuziei. În 2016, un lot de instrumente muzicale și echipamente în valoare de 5 milioane ruble rusești a fost transferat în Găgăuzia. Ulterior, această asistență a fost diseminată în școlile muzicale și grupurile de creație ale autonomiei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?