Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Usatîi vrea să creeze un alt partid

3 sep. 2021,, 07:43   Politică
5096 4

Renato Usatîi a anunțat că demisionează din funcția de primar al municipiului Bălți, fiind nemulțumit de rezultatele pe care Blocul „Renato Usatîi” l-a înregistrat în capitala de nord a Republicii Moldova la 11 iulie, ziua în care în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate.

Totodată, viceprimarii și consilierii municipali de la Partidul Nostru, al cărui lider este Renato Usatîi, vor activa în administrația publică locală pînă la 21 noiembrie, cînd în municipiu urmează să se desfășoare alegeri locale, a precizat joi seara Renato Usatîi, în cadrul unei întîlniri cu locuitorii orașului Bălți, transmite IPN.

În cadrul întrevederii, Renato Usatîi și-a prezentat raportul de activitate în perioada în care a exercitat funcția de primar al municipiului Bălți. Chiar dacă mai mulți bălțeni l-au rugat să nu plece din administrația publică locală, Renato Usatîi a spus că nu își schimbă decizia.

„Niciodată nu am visat la funcții. Eu am un vis, ca oamenii simpli în țara noastră să trăiască mai bine. Nu am fost niciodată la cursuri de mințire profesională, voi spune adevărul, nu am să trăiesc doar ca să fiu pe placul cuiva. Majoritatea bălțenilor au votat pentru altceva, nu vreau să mă impun”, a spus Renato Usatîi.

Totodată, Renato Usatîi a precizat că va continua să ducă o viață activă, intenționează să creeze un alt partid și organizații teritoriale noi și că și alți primari de la Partidul Nostru vor demisiona.


O bălțeancă, care activează la o piață din oraș, a spus că la 11 iulie, s-a luat cu alte treburi și că nu a mai mers la votare, îngrijind de doi copii și de bunica, care este în scaun cu rotile. „Uite așa, unii nu au timp ca să voteze, iar pe urmă se plîng de faptul că trăiesc rău”, a spus în replică Renato Usatîi.

O altă bălțeancă a opinat că rezultatele alegerilor parlamentare anticipate în municipiul Bălți sînt cele care sînt, pentru că „cineva a comis o greșeală. Vă rog să rămîneți. Ați reînviat orașul, dar, din păcate, oamenii v-au trădat”, a spus femeia.

Tot ieri, Renato Usatîi a donat Spitalului Clinic Municipal din Bălți un reanimobil.

Drept rezultat al alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie anul curent, în Parlament au trecut trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, care a acumulat 52,8% din sufragii, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 27,1% și Partidul politic Șor – 5,7%. Blocul electoral „Renato Usatîi” s-a clasat pe locul patru, cu 4,1% din sufragii, pragul electoral de accedere în Parlament pentru blocuri fiind de 7%.

La Bălți, pe primul loc s-a clasat BeCS (40,17%), pe locul doi – PAS (27,34%), iar blocul condus de Renato Usatîi – pe locul trei (22,69%).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?