X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Usatîi, obligat de instanță să dezmintă cîteva declarații în care este vizat Dodon

25 apr. 2021,, 16:30   Politică
4585 6

Judecătoria Chișinău l-a obligat pe Renato Usatîi să dezmintă unele declarații pe care acesta le-a făcut la adresa lui Igor Dodon încă în 2019. Instanța a calificat declarațiile liderului Partidului Nostru ca fiind defăimătoare și false și a emis o hotărîre în acest sens la 22 aprilie.

Igor Dodon a mers în instanță invocînd că i-a fost lezată onoarea, demnitate și reputația profesională după ce în octombrie 2019, Renato Usatîi a făcut mai multe declarații publice în care l-a acuzat pe Igor Dodon de organizarea unei campanii mediatice împotriva sa și a formațiunii pe care o conduce, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

„(….) acestea sînt atacuri organizate de Partidul Socialiștilor și plătite din banii personali a lui Dodon sau din banii unor oameni din anturajul său, dar aceea că el a comandat această companie a devenit cunoscută cu cîteva săptămîni în urmă (…). Dodon a plătit 2,5 milioane de dolari pentru discreditarea Partidului Nostru și pe mine (….)”, declara la 16 octombrie 2019, Renato Usatîi, precizînd că în presă au apărut informații precum că el ar fi agentul serviciilor secrete românești și că ar avea legătură cu Plahotniuc.

Instanța a considerat că declarațiile menționate supra sînt defăimătoare și false, iar Renato Usatîi este obligat să le dezmintă prin intermediul unei conferințe de presă. Totodată, Igor Dodon ar urma să încaseze 100 de lei de la Renato Usatîi pentru cheltuieli de judecată.

Hotărîrea este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?