X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Usatîi îndeamnă la boicotarea alegerilor parlamentare

13 mar. 2018,, 12:01   Politică
4002 4

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a chemat forțele politice la boicotarea alegerilor parlamentare din acest an, care se vor desfășura în baza sistemului mixt, comunică Noi.md.

El a calificat drept ilegală decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a refuza repetat înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului antimixt. Potrivit lui Usatîi, guvernarea „apărută în urma unei lovituri de stat anticonstituționale” a modificat grav legislația electorală. Liderul PN a îndemnat toate partidele să înceapă pregătirile pentru declanșarea protestelor antiguvernamentale.

„Astăzi, tuturor cetățenilor Moldovei, pentru a cîta oară, li s-a arătat locul. Este absolut evident că cu un asemenea CEC, cu un așa sistem antidemocratic, opoziția reală trebuie să-și promoveze propria agendă și să nu urmeze cursul regimului. Îndemn toate forțele politice reale să declare boicot alegerilor parlamentare în baza sistemului mixt. Pentru aceasta există un șir de motive: legislația electorală a fost modificată cu grave încălcări, pe calea manipulării cetățenilor prin posturile de televiziune controlate; de către o guvernare care nu se bucură de încrederea cetățenilor și apărute în urma unei lovituri de stat anticonstituționale”, a scris a declarat Usatîi.

În același timp, el a menționat că alegerile locale din Bălți și Chișinău trebuie să devină un „referendum de exprimare a neîncrederii față de actualul regim”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?