X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Usatîi figurează în dosarul furtului a 300 de miliarde de ruble de la Căile Ferate Ruse

15 aug. 2019,, 09:10   Politică
5855 1

Omul de afaceri și politicianul moldovean Renato Usatîi figurează în dosarul furtului a 300 de miliarde de ruble de la Căile Ferate Ruse.

Despre acest lucru a anunţat mass-media cu referire la mesajul canalului Telegram al ВЧК-ОГПУ, care se referă la cea mai mare operațiune a SFS a Federației Ruse și IC a Federației Ruse de la Moscova în cadrul furtului de fonduri de la Căile Ferate Ruse.

„Acum au loc cîteva zeci de percheziţii concomitent. Conform rezultatelor acestora, vor avea loc rețineri. Printre organizatorii OPS se numără coproprietarii GK 1520, Boris Uşerovici și Valerii Markelov, iar partenerul lor este politicianul moldovean Renato Usatîi. A fost iniţiat un dosar în temeiul articolului 210 din Codul Penal (organizarea unei comunități criminale). Dauna ar putea constitui o sumă astronomică de 300 de miliarde de ruble. Acești bani au fost sustraşi din monopolul de stat. Printre organizatorii OPS se numără coproprietarii GK 1520 Boris Uşerovici și Valerii Markelov, partenerul lor este politicianul moldovean Renato Usatîi. Ancheta va afecta şi ofițeri superiori ai Ministerului Afacerilor Interne și ai FSB care au acoperit hoţii ”, se arată în raport.

În el se menţionează că operațiunea SFS a Federației Ruse în cazul furtului de fonduri de la Căile Ferate ruse se desfășoară împotriva membrilor așa-numitului sindicat KUM-Krapivin, Uşerovici, Markelov. Potrivit anchetatorilor, în ultimii 15 ani, membrii OPS au fost implicați în furtul de fonduri, în primul rînd fonduri de la Căile Ferate Ruse. Daunele aduse statului s-au ridicat la peste 280 de miliarde de ruble. OPS a acționat grație patronatului mai multor ofițer de securitate de rang înalt (Zaharcenko-MVD FR, Cerkalin, Frolov, Senin-SFS FR). Este probabil ca rezultatul operațiunii să pună capăt echilibrului de putere în lupta diferitor clanuri dintre forțele de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?