Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Usatîi: ”Eu sînt un om care vrea să trăiască la noi acasă”

2 mai. 2023,, 11:01   Politică
2918 0

Fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, spune că nu mai vrea să facă politică, dar și-ar dori să facă mai multă economie în favoarea țării.

Declarațiile au fost făcute de Usatîi, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

”Eu nu mai vreau să fac politică, o să fac tot posibil să fac mai multă economie și cel mai important lucru mă strădui să caut exemple nu unde s-a promis de cineva, de astea vrem noi multe, dacă căutăm pe internet. Vreua să văd unde s-a reușit și cînd s-a reușit un proiect și nu contează că e România, Federația rusă, Emiratele arabe unite, Singapore asta trebuie de dat copy paste și de făcut la noi. Dar astăzi, cînd la noi nimeni, nici o guvernare nu a abordat problema, eu nu sînt zootehnic, nici agronom, dar încerc să discut cu cei care sînt din aceste domenii și cel mai important încerc să discut cu oamenii care au avut succes și nu contează înc are colț a globului pămîntesc. Noi exportăm o mulțime de cereale dar în 30 de ani nu a ieșit nimeni care să spună să construim o fabrică să producem ”karmavîie dabavki”, noi le cumpărăm din Ungaria. Noi dintîi exportăm materia primă, după cumpărăm din Ungaria ceea ce trebuie să se producă la noi în țară. Nu am văzut pe nimeni să propună să mergem în Noua Zeilandă, care este cel mai mare producător de carne de pe globul pămîntesc.

Iată cu ce eu prefer să mă ocup, eu nu ies să comentez fiecare știre, eu vreau să schimb politica”, a spus Renato Usatîi.

Politicianul a spus că vrea să trăiască acasă, în Republica Moldova.


”Eu sînt un om care vrea să trăiască la noi acasă, asta e diferența. Eu nu mi-am vîndut casa părintească de la Fălești și nici nu mi-am evacuat părinții în altă țară. Eu astăzi fac pariu cu dumneavoastră că din cei care sînt astăzi la guvernare, majoritatea vor pleca, deoarece ei astăzi ocupă o funcție sau alta pentru ca să aibă în CV că o fost ministru, deputat, prim-ministru, președinte”, a mai spus Usatîi.

Potrivit lui, moldovenii își doresc să se întoarcă acasă.

”Mie îmi place să trăiesc acasă. Eu cîntam veniți acasă în toată suburbia Moscovei. Din acest motiv că vreau să străiesc acasă mie nu îmi e indiferent cine este la conducerea Republicii Moldova”, a declarat Renato Usatîi.

8
5
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?