X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1465
Preşedintele stiri: 4138

Usatîi: Este nevoie de o înăsprire urgentă a Codului Penal

30 aug. 12:44   Politică
13 ore in urma 1680 0

În Moldova domnește acum anarhia, iar țara a devenit un loc ideal pentru tâlhari, care jefuiesc casele una după alta.

Numărul crimelor comise de grupările criminale organizate a crescut de aproape trei ori în acest an față de anul trecut. Aceste informații au fost prezentate de Renato Usatîi într-un interviu acordat pentru Unimedia.md.

„De ce astăzi majoritatea șmecherilor care, pe timpul lui Voronin, au fugit din țară sau au slujit anumite regimuri sunt acum principalii votați ai PAS și ai Maiei Sandu? Ei spun deschis: „Pe noi ne aranjează PAS și Maia Sandu pentru că ei nu pricep nimic. Noi facem ce vrem.” Pe timpul lui Plahotniuc, pentru a cărui plecare s-a luptat mult, anumite persoane aveau mandatul de a dirija anumite procese în instanță. Acum Plahotniuc nu mai este și în instanță majoritatea fac ce vor”, a declarat Renato Usatîi.

Potrivit președintelui „Partidului Nostru”, dacă anul trecut au fost înregistrate 131 de crime comise de grupări criminale organizate, în primele 8 luni ale acestui an numărul infracțiunilor înregistrate a ajuns la aproape 400.

„Actuala guvernare a greșit numind în funcții de conducere a instituțiilor de forță persoane civile. Aceste instituții trebuie conduse de profesioniști din sistem. Dl Musteață poate a fost un bun jurist la Soros, dar să vii director la SIS fără să știi că sunt 3-4 grupări pe interior... Ce putea face doamna Revenco? Structurile de forță trebuie conduse de oameni din sistem, care sunt respectați și de care se tem. Dar în ultima vreme, în instituții sunt aduși cetățeni străini, ceea ce este o aberație și mai mare”, a adăugat Usatîi.

Renato Usatîi subliniază că în Moldova este nevoie de o înăsprire urgentă a Codului Penal, atât pentru faptele de corupție, cât și pentru alte tipuri de infracțiuni și crime. Liderul „Partidului Nostru” a propus lansarea Programului Național „Moldova în Siguranță”, care va ajuta cetățenii să se simtă în siguranță atât pe stradă, cât și în propriile case.

14
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав