Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Usatîi ar putea să fie folosit pentru organizarea unui "maidan" după alegeri

29 oct. 2020,, 17:28   Politică
10007 4

Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, ar putea să fie folosit pentru organizarea unui "maidan" în Moldova după alegerile prezidențiale din țară din 1 noiembrie, transmite Noi.md.

Unul dintre principalele puncte de discuție între secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo și ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a fost coordonarea acțiunilor de organizare a unei lovituri de stat postelectorale în Moldova, în cazul în care în alegerile prezidențiale nu va cîștiga Maia Sandu, ci Igor Dodon. Și rolul principal în acest sens este acordat liderului "Partidului Nostru", Renato Usatîi.

În opinia interlocutorului nostru, anume Usatîi, dar nu Maia Sandu, este o candidatură destul de potrivită pentru rolul de lider al revoluției colorate din Moldova. El este activ, fără scrupule, un showman talentat, uneori comedian, nu are nimic de pierdut după ce nu a reușit să facă nimic în Bălți, el ar putea fi urmat de o anumită parte de alegători liberali, care s-au dezamăgit în Maia Sandu și abilitățile ei organizatorice, iar trecutul său întunecat de mai mulți ani și legătura sa cu lumea criminală permit ca acest politician să fie ținut din scurt.

În Rusia, Usatîi nu are acces - organele ruse de drept l-a anunțat în căutare pentru complicitate în Laundromat (retragerea și spălarea a peste 500 de miliarde de ruble prin intermediul instituțiilor bancare și de stat din RM). Și în România pe numele său este deschis un dosar penal (tentativă de asasinare a "bancherului negru" rus Gherman Gorbunțov), dar el poate evita cu ușurință toate acestea în cazul în care liderul "Partidului Nostru" va juca rolul primit și va îndeplini un anumit ordin politic.

"Pe Usatîi vor încerca să-l folosească pentru organizarea unui ”maidan” după alegerile prezidențiale. Sandu nu este potrivită pentru acest rol. Sînt convins că românii au mers special în SUA pentru a discuta anume această problemă, dar nu ceea declarată oficial", a menționat interlocutorul nostru. Așa că s-ar putea ca, chiar dacă Maia Sandu va pierde alegerile prezidențiale, ea ar putea urca în fotoliul de președinte datorită eforturilor "revoluționare" ale lui Renato Usatîi, precum și a sprijinului politic, financiar, consultativ și de personal al Washingtonului și Bucureștiului.


A rămas destul de puțin timp pentru a verifica dacă sursele noastre au dreptate în previziunile lor sau acest lucru nu este nimic altceva decît o "poveste de groază" electorală.

Iar dacă e să reieșim din recentele declarații ale directorului Serviciului de Informații Externe al Rusiei, în Moldova se pregătește intrarea unui grup de specialiști americani în "revoluții colorate", care ar putea fi "consolidat" și de mai multe grupuri de "specialiști" români.

În același timp, toți cei care vor să iasă la "maidan" și să participe la jocuri străine ar trebui să țină minte - una dintre cele mai importante componente ale oricărui maidan sînt jertfele sacre. Organizatorii unor astfel de evenimente sînt gata să-și supună compatrioții oricăror lovituri (să ne amintim, Chișinău 2009 și Kiev 2014), deoarece principalul lucru pentru toți acești Maia și Renato este puterea, pentru care ei sînt gata să meargă la orice crimă împotriva oamenilor sub standardele lozinci ale "maidanelor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?