X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ursula von der Leyen: ”Susținem pe deplin eforturile Republicii Moldova”

22 sep. 2022,, 07:43   Politică
2429 1

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-au întîlnit, miercuri, la Adunarea Generală a ONU.

Comisia Europeană lucrează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, susține Ursula von der Leyen, transmite Protv.ro.

De asemenea, președintele CE a mai afirmat că Uniunea susține eforturile Republicii Moldova de a face față impactului războiului Rusiei.

„Susținem pe deplin eforturile Republicii Moldova de a face față impactului războiului Rusiei, cu finanțare și asistență tehnică pentru economia și securitatea energetică a acesteia. De asemenea, lucrăm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și salut eforturile de reformă depuse”, este mesajul transmis de Ursula von der Leyen pe Twitter.

În urmă cu o săptămînă, Ursula von der Leyen a declarat, în Parlamentul European, că Uniunea Europeană „nu este întreagă" atît timp cît Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi ţările din Balcanii de Vest nu devin membre.


„Vreau să le spun următoarele cuvinte cetăţenilor din Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova şi Georgia: faceţi parte din familia noastră, viitorul vostru este în Uniunea noastră, iar Uniunea noastră nu este completă fără voi!”, a spus Ursula von der Leyen.

Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia de Nord, Muntenegru și Serbia sînt, în prezent ţări candidate la aderarea la UE

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?