Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Ursula von der Leyen îndeamnă liderii UE să acorde statutul de candidat Moldovei și Ucrainei

23 iun. 07:24   Politică
1454

Preşedinta Comisei Europene (CE) Ursula von der Leyen îi îndeamnă pe liderii europeni ”să se ridice la înălţime” şi să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană în cadrul summitului UE.

Comisia Europeană a dat săptămîna trecută un aviz pozitiv acordării acestui statut Ucrainei şi Republicii Moldova, cu condiţia unei continuări a reformelor, care să le deschidă calea unui lung proces de aderare, transmite News.ro.

Georgia, care aspiră de asemenea la aderarea la UE, este necesar să întreprindă reforme în vederea obţinerii statutului de stat candidat, potrivit acestui aviz al Comisiei.

”Îi revine acum Consiliului European să ia o decizie şi să se arate la înălţinea responsabilităţii istorice care ne revine”, declară Ursula von der Leyen în Parlamentul European (PE), la Bruxelles.

”Istoria Uniunii noastre este istoria democraţiilor tinere care se consolidează asociindu-se (...). Este o istorie al cărei capitol viitor este scris azi de către curajosul popor ucrainan şi de către noi, toţi, care trebuie să-l însoţim pe calea Europei. Încă o dată Europa se află într-un moment crucial. Să fim la înălţime!”, îndeamnă ea.


”Cred şi sper că vom fi capabili să obţinem, în acest summit european, un consens pentru a da un semnal aşteptat, cel al acordării unei candidaturi care nu se confundă cu o aderare imediată”, a subliniat în hemiciclu ministrul francez delegat cu Europa Clément Beaune, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a UE.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав