Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Urmează noi plecări din PSRM? Ce spune secretarul executiv al formațiunii

21 dec. 2022,, 11:14   Politică
2815 0

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vlad Batrîncea admite că și alți socialiști ar putea pleca din PSRM și s-ar putea alătura echipei primarului general al Capitalei, Ion Ceban.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive TV, transmite Știri.md.

Potrivit lui Batrîncea, tentativele de a scoate deputați din rîndurile PSRM se fac prin șantaj. În contextul organizării Congresului Mișcări Alternative Naționale (MAN), parlamentarul a anunțat că a doua zi va fi convocat Consiliul Republican al PSRM.

„La moment nu o să comentez Congresul MAN. O să urmărim acest proces și joi socialiștii au convocat Consiliul Republican. O să ieșim cu declarații publice, cu reacții corecte, concrete și o să ne expunem foarte clar pe marginea unor tentative. Noi avem experiență. PSRM este un partid, o echipă. Am trăit cel mai greu an din istoria partidului. Am trecut prin diferite încercări. Jumătate din deputații noștri sunt supuși urmăririi penale politice, există presiuni enorme, există șantaj, șantaj cu membri de familii, tentative de a scoate deputații noștri din fracțiunea parlamentară. Există atîtea cazuri și fenomene nocive. Toate aceste lucruri noi le vom aborda public la momentul oportun. Dar în afara acestui caz cu un deputat noi am reușit să menținem echipa”, a declarat Vlad Batrîncea.

Pe 13 decembrie curent, Ion Ceban, primarul Capitalei și președintele grupului de inițiativă pentru constituirea MAN, a anunțat că formațiunea va fi oficial fondată la 21 decembrie curent.

6
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?