Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

UPDATE: Percheziţii la Î.S. „Protecție și Pază de Stat”: Andrei Năstase, bruscat de mascați

12 iun. 2019,, 09:36   Politică
8597 0

UPDATE

9:36 - Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a fost bruscat de mascați. S-a întîmplat în momentul în care fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, a ieșit din clădire.

Pînzari a declarat că în clădire se află documente secrete și de aceea a fost desfășurată operațiunea, după ce mai mulți polițiști au declarat că susțin noua putere. Pînzari n-a fost în stare să răspundă de ce a fost nevoie de zeci de mascați pentru extragerea unor documente sau pentru 6 angajați.

Unul dintre polițiști a declarat că mascații i-au tratat pe cei 6 polițiști care sprijină noua putere drept „teroriști”.

9:19 - Alexandru Pînzari, șeful IGP demis de Guvernul Sandu, a declarat că a fost demarată o anchetă de serviciu și au fost suspendați din funcție șase colaboratori ai Î.S. „Protecție și Pază de Stat”, sectorul Botanica.

9:08 - Biroul colonelului Anatolie Macovei, cel care ieri a spus că va accepta autoritatea Parlamentului și se va sobordona noului Guvern, ar fi fost percheziționat în această dimineață.

Dînsul spune că ar fi descins în biroul său mascați. La fața locului a venit și șeful IGP, Alexandru Pînzari.

Polițiștii de la Fulger ar fi dat buzna în clădirea instituției în această noapte. Angajații Î.S. „Protecție și Pază de Stat”, sectorul Botanica, au comunicat că azi dimineață, cînd au venit la serviciu, au găsit angajații de la Fulger în birourile lor. Aceștia spun că nu cunosc cum au intrat, dat fiind faptul că șeful instituției, Anatolie Macovei, nu le-a dat accesul.


Angajații au anunțat că au fost suspendați din funcție, după ce ieri și-au anunțat susținerea față de Guvernul Sandu și că se supun noii conduceri.

Amintim că ieri, cîțiva polițiști au anunțat că se vor subordona noului șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, numit de ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?