Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Unul dintre grupurile din guvern este gata să negocieze cu Rusia. Opinie

30 noi. 2022,, 12:30   Politică
3651 0

În Guvernul Republicii Moldova, condus de Natalia Gavrilița, s-au format mai multe grupuri care pledează pentru soluții diferite la anumite probleme și, în special, au abordări diferite față de rezolvarea problemei crizei energetice.

Această opinie a fost exprimată de politologul Ian Lisnevschi în cadrul emisiunii "TEMA cu Liudmila Belcenkova", menționînd că grupul lui Spînu este gata să negocieze cu Rusia, iar grupul lui Grosu se opune categoric acestui lucru, relatează a-tv.md.

"Mi s-a creat impresia că în acest guvern s-au creau mai multe grupuri – și în partid există diverse grupuri, dar sînt mai multe. În guvern, după cum mi se pare, există un grup care se apropie de neutralitatea recunoscută și este gata să negocieze. Și am văzut aceste încercări la începutul crizei energetice. Același Spînu a încercat totuși să negocieze cu Miller și, se pare, au ajuns la un oarecare acord. Dar, în opinia mea, el a fost împiedicat de un alt grup, destul de radical, care încearcă să pună totul pe seama războiului. Ei nu sînt de acord cu inițierea unor negocieri cu Rusia și Transnistria în niciun caz, chiar dacă oamenii vor avea de suferit. Și acum domină anume acest grup radical, care este un susținător al ignoranței dialogului cu Rusia și cu Transnistria", a spus Ian Lisnevschi.

Potrivit politologului, una dintre aceste grupări radicale este reprezentată de Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

4
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?