Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Untilă și Platon comentează declarația lui Filat

18 iul. 2019,, 11:11   Politică
4859 1

Directorul general al ANRE, Veceaslav Untilă refuză să comenteze declaraţia fostului premier al R. Moldova, Vlad Filat, precum că ar fi fost la acesta acasă împreună cu Veceaslav Platon pentru a-i transmite că funcția de procuror general a fost vîndută contra sumei de două milioane de euro.

„Tot timpul am promovat moralitatea, legalitatea, normalitatea. Dat fiind funcţia pe care o deţin, la moment nu pot face declaraţii, care ar avea tangenţă cu politica”, se arată într-un răspunsoferit pentru Ziarul de Gardă.

La rîndul său, ex-deputatul Veaceslav Platon, condamnat în R. Moldova pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, a confirmat că a fost acasă la fostul prim-ministru Vlad Filat.

„Da, așa a fost. Eu cu Veaceslav Untilă sîntem unicii care eram împotriva să fie numit în funcție ca procuror general omul lui Plahotniuc. – Cine a primit aceste două milioane de euro? – Nu cunosc. Știu doar că banii au fost transmiși”, se arată într-un răspuns oferit pentru TV8.

Omul de afaceri a mai precizat că a fost să discute despre tîrgul cu funcția de procuror general și cu ceilalți lideri din cadrul AIE – Mihai Ghimpu și Marian Lupu.


Eu nu am fost doar la Filat. Am fost și la Ghimpu și Lupu. Eu la toți am fost, dar nimeni nu m-a auzit”, a spus Platon.

În cadrul unui interviu acordat pentru TV8, fostul premier al R. Moldova, Vlad Filat, a spus că funcția de procuror general, în care candidat era Valeriu Zubco, a fost vîndută contra sumei de două milioane de euro. Despre aceasta l-au anunțat deputații pe atunci în Parlament, Veaceslav Untilă și Veaceslav Platon, care au încercat să împiedice această numire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?