Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de sprijin pentru R.Moldova

28 mar. 2023,, 14:15   Politică
2878 0

Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de sprijin pentru țara noastră. Anunțul a fost făcute de președintele Consiliului Uniunii Europene, aflat în vizită la Chișinău.

Charles Michel a menționat că după începutul războiului în Ucraina, am primit deja suport de circa un miliard de euro. El a punctat că vom continua să avem sprijin politic, dar și macrofinanciar, transmite realitatea.md.

„Am mobilizat peste un miliard euro pentru a susține Republica Moldova. Sîntem gata să facem și mai mult. La ultima ședința pe care am avut-o, statele membre au solicitat Comisiei Europene să prezinte un pachet de sprijin pînă în vară. (…) Vom continua să dezvoltăm instrumente de sprijin, inclusiv politic. Este important să oferim asistență macrofinanciară. Este important să avem această dispoziție, că să putem vedea cum oamenii din Republica pot fi susținuți prin acest sprijin. Acest pachet va fi unul semnificativ, sigur că va fi discutat și cu autoritățile din Republica Moldova”, a spus Michel.

La rîndul său, șefa statului, Maia Sandu, a punctat că avem nevoie de suport atît pentru a ajuta cetățenii, cît și afacerile. Conform ei, suportul pentru business va impulsiona și economia.

„Trebuie să ajutăm mai mult întreprinderile mici și mijlocii. Ne dorim să creștem resursele pe care le putem oferi întreprinderilor, pentru că asta înseamnă că putem să ne dezvoltăm economia”, afirmă Maia Sandu.

5
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?