Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Unionismul reprezintă o amenințare la adresa independenței și statalității RM

11 mar. 2018,, 16:45   Politică
7029 10

Ieri, 10 martie, a avut loc ședința plenară a Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, în cadrul căreia liderul partidului Vladimir Voronin a rostit un discurs, relatează Noi.md.

În discursul său, Vladimir Voronin a subliniat pericolul pe care îl prezintă unionismul pentru suveranitatea și independența Republicii Moldova, precum și necesitatea elaborării unui sistem de măsuri și acțiuni hotărîte pentru combaterea amenințării unioniste.

Potrivit lui Voronin, cei care rămîn optimiști, cred că independența și statalitatea Republicii Moldova sînt protejate de acte internaționale, însă nu este așa. „Recent, Băsescu, care cu permisiunea autorităților moldovenești circulă liber prin Moldova și promovează în rîndul moldovenilor „paradisul românesc”, a declarat că instrumentele internaționale și, în special, Actul de la Helsinki din 1975, pot fi ușor ocolite în cazul în care există acordul ambelor părți. Și știți ce e mai groaznic? Acesta este adevărul curat! Cine poate garanta suveranitatea și independența Moldovei?", se întreabă Voronin.

Liderul PCRM consideră că singurul garant de încredere al suveranității noastre ar putea fi Rusia, anume din acest motiv actualul regim din Moldova se află într-o stare de război rece și diplomatic cu Rusia. De menționat că după alegerea așa-numitul președinte prorus, posibilitățile Rusiei de a influența procesele distrugătoare care au loc în țara noastră s-au redus la zero. Occidentul ar fi fericit să scape de micа problemх geopolitică numită „Moldova“ și să dizolve pe ascuns minuscula insulă prorusă Transnistria într-o Ucraina antirusă.

„Acest lucru nu explică tăcerea misterioasă a organizațiilor internaționale - în special, a Organizației Națiunilor Unite, a căreia membru cu drepturi depline este Moldova, precum și a jucătorilor mondiali, care au o influență directă asupra politicii autorităților moldovene și române - SUA și Uniunea Europeană, care preferă „să ignore” sabatul unionist care are loc astăzi pe ambele maluri ale Prutului? Este suficient să ne amintim despre ușurința cu care comunitatea internațională „a închis ochii” la încălcarea flagrantă a dreptului internațional, a statutelor organizațiilor internaționale, atunci cînd România a fost acceptată în NATO și UE fără semnarea Tratatului de bază și a Tratatului de frontieră cu Republica Moldova“, - a spus Voronin.


Liderul comuniștilor a spus că de-a lungul anilor nici unul dintre ei - nici SUA, nici Uniunea Europeană, nici OSCE, nici măcar Consiliul Europei - niciodată nu a încercat măcar să dea peste mîini Bucureștiului, care în toți acești ani, în cel mai nerușinat mod a intervenit în afacerile interne ale Republicii Moldova, a finanțat partide politice și organizații publice, mass-media și programe educaționale, creînd o rețea vastă de agenți de influență în Moldova și impunînd standarde ideologice românești elitelor și cetățenilor simpli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?