X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ungaria critică implicarea șefului Delegației UE la Chișinău în alegerile prezidențiale

10 dec. 2020,, 11:20   Politică
9623 5

Ungaria a criticat dur imixtiunea șefului Delegației UE la Chișinău în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, relatează Noi.md.

Aflat într-o vizită în țara noastră, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, a calificat implicarea lui Peter Michalko drept lipsă de respect față de cetățenii Republicii Moldova.

”Această situație de pandemie ne-a arătat clar ce rol important are cooperarea internațională. Ar fi timpul ca această cooperare internațională să revină pe tărîmul respectului reciproc. Dacă vorbim de respect reciproc, intervenția în treburile interne ale altui stat nu are loc. Modul în care s-a comportat șeful Delegației UE în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova nu se încape în acest respect reciproc”, a spus șeful diplomației ungare în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu omologul său moldovean.

Péter Szijjártó a felicitat Moldova pentru derularea cu succes a alegerilor prezidențiale și a declarat că țara noastră poată conta și pe viitor pe sprijinul Ungariei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?