Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Unde se află Ilan Șor ?

11 iun. 2019,, 11:03   Politică
32065 4

Afaceristul cu o reputație dubioasă, Ilan Șor, nu se află în Republica Moldova și, cel mai probabil, nici nu se va întoarce prea curînd.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Noi.md că principalul învinuit de furtul miliardului și-ar fi luat valiza și a plecat cu „banii noștri” în Israel cu zborul prin Istanbul. Împreună cu toate informațiile despre locul aflării miliardului furat. După cum se știe, Israelul nu-și alungă cetățenii în alte state - îi ține împreună cu banii lor.

Fiind întrebată de Noi.md dacă se află sau nu în țară, purtătoarea de cuvînt a lui Ilan Șor, Alina Șargu, a spus că acesta se află în țară și "muncește".

Nu se știe cum muncește, însă, de cîteva zile acesta nu a fost văzut în spațiul public, iar pînă în prezent, acesta nu a comentat situația politică din țară.

La data pe 10 iunie, Partidul Politic ȘOR a anunțat un briefing de presă, însă apoi acesta a fost amînat.


Între timp, deputații din noul Parlament au creat deja o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova.

Precizăm că Ilan Șor este principalul figurant în raportul companiei Kroll privind „furtul miliardului”.

Apare întrebarea: Dacă acest lucru este adevărat, atunci cine i-a permis condamnatului Șor să părăsească țara și de ce?

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?