COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Unde este Gheorghe Cavcaliuc? Procuratura Generală nu are un răspuns

24 iul. 09:15   Politică
2334 3

Procuratura Generală spune că „deocamdată nu are alte noutăți” în cazul președintelui Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, la patru zile de la anunțul său că este „în drum spre casă” după o vacanță cu familia.

Reprezentanți din cadrul PACE nu au putut să ne spună dacă președintele partidului a intrat sau nu în Republica Moldova, sau unde se află actualmente. În schimb, ne-au transmis o declarație semnată de Gheorghe Cavcaliuc, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Acesta menționează că „nu se eschivează̆ (n.r de la organul de urmărire penală), se va prezenta la Procuratură odată ce avocatul lui va reveni din concediu anual planificat, iar Procuratura Generală va admite cererea de recuzare procurorului de caz”. Procurorul pe caz, potrivit lui Gheorghe Cavcaliuc, este cu el în conflict de interese și „instrumentează̆ acest dosar politic, la comandă”.

Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvînt a Poliției de Frontieră, a menționat pentru IPN că trecerile frontierei de stat a persoanelor fac parte din categoria datelor confidențiale. Respectiv, nu poate să confirme sau să infirme dacă Gheorghe Cavcaliuc a intrat sau nu în țară.

Președintele PACE Gheorghe Cavcaliuc nu s-a prezentat pe 16 iulie la Procuratura raionului Sîngerei. În consecință, procurorul a dispus prin ordonanță reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii. Peste patru zile, președintele PACE a fost dat în urmărire, după ce, potrivit Procuraturii Generale, s-a eschivat de la organul de urmărire penală.


Tot atunci, patru membri PACE, acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”, au fost trimiși în judecată în dosarul „verde de briliant”. Deciziile au fost luate de Procuratura raionului Sîngerei. În aceeași zi, Gheorghe Cavcaliuc a replicat că „nu s-a eschivat și nu se eschivează de la organul de urmărire penală și că în aceste momente, împreună cu familia, este în drum spre casă, după ce a fost în concediu”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X