X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un primar democrat, condamnat după ce a agresat un consilier local

30 aug. 2019,, 11:30   Politică
2457 0

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a pus punct în dosarul primarului satului Onițcani din raionul Criuleni, Leonid Vozian, condamnîndu-l definitiv pentru aplicarea torturii față de un consilier local.

Judecătorii de la CSJ i-au aplicat o amendă de 20.000 de lei, precum și interdicția de a ocupa funcții publice pentru cinci ani.

În decizia motivată a CSJ, publicată joi, 29 august, se arată că, la data de 2 noiembrie 2015, Vozian Leonid i-ar fi aplicat lui Leonid Cîşlari, consilier local din partea Partidului Democrat, o lovitură cu pumnul în față, de la care ultimul ar fi căzut jos. Ulterior, Vozian i-ar mai fi aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele peste diferite părţi ale corpului.

„Faptele inculpatului Vozian Leonid au fost calificate de drept în baza art. 1661 alin. (2) lit. e) Cod penal – tratament inuman ori degradant, acţiuni săvîrşite de o persoană cu demnitate publică”, se mai arată în decizia motivată a CSJ.

În octombrie 2017, Leonid Vozian a fost achitat de Judecătoria Criuleni. La sfîrșitul lunii noiembrie 2018, Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia Judecătoriei Criuleni, prin care edilul a fost achitat și i-a aplicat o amendă penală de 20.200 de lei, precum și interdicția de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?