Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Un ofițer de investigații SPIA, trei vameși și un primar din sudul republicii verificați de ANI

5 apr. 2021,, 14:51   Politică
2282 0

În perioada 29 martie – 02 aprilie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controlul averii în privința unui ofițer de investigații din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

O altă procedură de control vizează un posibil conflict de interese admis de către primarul orașului Căușeni. Patru conflicte de interese au fost constatate pe numele unui director de școală de arte din orașul Drochia, unor primari din două localități din raioanele Rîșcani și Ceadîr Lunga și a unui fost primar din raionul Sîngerei .

Trei vameși și un funcționar din raionul Cimișlia au fost stabiliți că au încălcat regimul incompatibilităților de funcție. Două cauze contravenționale au fost pornite în privința unui consilier local din orașul Șoldănești și unui primar din raionul Sîngerei. Acești ar putea fi sancționați pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Președintele raionului Telenești a declarat încă un conflict de interese. Șase conflicte de interese au fost semnalate și de primarii unor localități.

Peste 11 mii de declarații de avere și interese personale au fost depuse pe Portalul public al Declarațiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?