X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un oficial rus anunță cît vor rămîne pacificatorii Moscovei la Nistru

23 sep. 2021,, 21:12   Politică
3355 7

Vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, Konstantin Kosaciov, a vorbit despre rolul pacificatorilor ruși de pe Nistru în menținerea păcii în raioanele de est ale Republicii Moldova.

Declarația ar fi fost făcută în timpul întîlnirii acestuia cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care a avut loc la Moscova, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Oficialul rus ar fi subliniat rolul pozitiv pe care o are operațiunea de menținere a păcii pe Nistru și lipsa de alternativă pentru acest format al misiunii pînă la momentul soluționării definitive a conflictului transnistrean.

Acesta i-a mulțumit lui Krasnoselski pentru buna desfășurare a alegerilor parlamentare ruse în regiunea transnistreană.

Menționăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut un discurs la cea de-a 76-a Adunare Generală a Națiunilor Unite.


Șefa statului a declarat că Republica Moldova rămîne ferm dedicată „identificării unei soluții politice pașnice pentru conflictul din regiunea transnistreană a țării noastre, soluție bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional”.

Maia Sandu a cerut retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?