Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un nou sondaj: Cine va cîștiga turul II al alegerilor prezidențiale

20 oct. 2020,, 12:17   Politică
4813 5

Un nou sondaj cu privire la intenția de vot la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a fost prezentat astăzi de Compania de cercetare și consultanță politică Intellect Group.

Astfel, întrebați pentru ce candidat ar vota la alegerile prezidențiale în primul tur, cei mai mulți respondenți l-au nominalizat pe Igor Dodon – 32%, urmat de Maia Sandu cu 18,6%. Andrei Năstase ar acumula – 8,9%; Renato Usatîi – 6,2%; Violeta Ivanov – 5,2%.

În turul II pentru Igor Dodon și-ar da votul 45,8%; pentru Maia Sandu – 37,6%. Nu au știut să răspundă la această întrebare 16,6%.

Totodată, întrebați cine cred că va cîștiga alegerile prezidențiale, 55,1 la sută din respondenți au răspuns Igor Dodon, în timp 16,6% au menționat Maia Sandu.

„Observăm un număr destul de mare de alegători care consideră că anume Igor Doodn va cîștiga. Acest lucru e posibil de explicat printr-o campanie lansată de opoziție, candidatul de dreapta, care din start a recunsocut înfringrea sa din diferite motive, fraudarea alegerilor fiind unul din ele. Chiar și unii susținători de drepata nu cred că acest candidat va cîștiga în alegeri”, a comentat directorul „Intellect Group”, Ian Lisnevschi.


Sondajul de opinie a fost realizat de compania de cercetare și consultanță politică Intellect Group în colaborare cu Asociația Obștească SPERO. Datele au fost culese în perioada 2-9 octombrie, pe un eșantion de 1453 de persoane, marja de eroare fiind +/-2,5%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?