X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un nou partid îşi face loc pe arena politică

28 mai. 2018,, 18:30   Politică
6574 3

Grupul de inițiativă a Partidului Politic „Voința Poporului” a depus luni, 28 mai, la Agenția Servicii Publice, actele pentru înregistrarea formațiunii.

Conducerea Partidului susține că formațiunea își propune să acceadă în Parlament după alegerile din toamnă, pentru a face voința poporului auzită, iar statul de drept să fie restabilit.

Solicitat de IPN, președintele Partidului „Voința Poporului”, Ștefan Urîtu, a declarat că în procesul de înregistrare s-a constatat un șir de probleme legate de comunicare și de transferul de competențe de la Ministerul Justiției la Agenția Servicii Publice. A durat mult pînă a reușit să ia legătura cu responsabilii, după care au urmat numeroase redirecționări. Într-un final, spune Ștefan Urîtu, setul de acte a fost depus. Grupul de inițiativă urmează să se prezinte din nou pentru a fi notificat despre înregistrarea formațiunii și Ștefan Urîtu speră că acest lucru se va întîmpla cît mai curînd.

Pentru a fi înregistrat, un partid trebuie să aibă cel puțin patru mii de membri. Ștefan Urîtu, care este fost membru al Comisiei Electorale, a menționat că Partidul „Voința Poporului” are deja 6400 de membri și lista rămîne deschisă. Cît ține de numărul de organizații teritoriale în structurile administrative de nivelul doi, trebuie să fie de cel puțin 18, iar „Voința Poporului” are constituite deja 24 de organizații teritoriale.

Din organele de conducere mai fac parte: Vladimir Țurcanu, care a fost desemnat prim-vicepreședinte al formațiunii, Ion Levința – vicepreședinte, iar Iurie Scobioală, secretar general al partidului. „Ne propunem să devenim un partid vizibil, cu pondere în Parlament, pentru a face ca voința poporului să devină auzită și respectată. Pînă acum voința poporului a fost neglijată și nu a corespuns cu ceea ce s-a prezentat în rezultatele alegerilor”, a notat Ștefan Urîtu.

Potrivit lui, noua formațiune politică, avînd suficiente structuri, va asigura o supraveghere a procesului electoral, astfel încît frauda să fie diminuată la maximum. Partidul va lupta pentru restabilirea statului de drept și a ordinii constituționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?