Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Un nou grup de inițiativă va aduna semnături pentru Mihai Stratulat

9 ian. 2019,, 10:21   Politică
2458 0

A fost înregistrat un nou grup de iniţiativă care va colecta semnături pentru înregistrarea medicului Mihai Stratulat în calitate de candidat la parlamentare.

Asta după ce anterior consiliul circumscripţiei în care intenţiona să concureze doctorul a refuzat înregistrarea lui în cursa electorală, din cauza unor nereguli legate de semnăturile pe care le-a adunat.

„Noi am mers pe două căi: prima cale este să contestăm aceasta hotărîre pe care o considerăm drept ilegală, a doua cale pe care am mers este să înregistrăm un nou grup de iniţiativă”, a spus reprezentantul PDM la CEC, Vadim Moțarschi.

Mihai Stratulat a contestat decizia privind refuzul de a-l înregistra în cursa electorală, pentru că decizia în acest sens nu ar fi fost argumentată suficient de bine.

Reprezentanţii Consiliul Electoral de Circumscripţie resping aceste acuzaţii. Comisia Electorală Centrală a examinat, astăzi, contestaţia, dar nu a luat încă o decizie finală.


Asta pentru că proiectul hotărîrii nu a întrunit numărul necesar de voturi, în lipsa unui consens dintre membrii CEC. Pentru a fi înregistraţi în cursă, bărbaţii care îşi doresc să ajungă în Parlament trebuie să prezinte cel puţin 500 de semnături, iar femeile – cel puțin 250.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?