COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nou dosar penal pe numele lui Ion Druță (DOC)

Un nou dosar penal pe numele lui Ion Druță (DOC)

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, care este deja cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, s-ar putea alege cu un nou dosar penal.

Surse demne de încredere ne-au dezvăluit că acesta este bănuit de oamenii legii de „amestec în înfăptuirea justiției”.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus în această dimineață o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care a cerut să fie permisă inițierea urmăririi penale pe numele unui judecător. Anunțul a fost făcut de președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, care a refuzat să spune numele magistratului. Musteață a declarat că nu ar fi întîmplător faptul că CSM-ul nu întrunește cvorumul necesar pentru a desfășura ședința și a analiza solicitarea procurorului.


„Sesizarea procurorului e pe numele unui judecător, dar sînt vizate mai multe persoane. Acei judecători au fost activi la Adunarea Generală a Judecătorilor. Judecătorii urmează a fi audiați. Prin acțiunile date este blocat tot procesul. Procurorul general nu are acordul pentru a investiga cazul dat”, a spus astăzi Musteață, după ce a eșuat o nouă ședință a CSM-ului.

Sursele noastre au precizat că noul dosar penal pe numele lui Ion Druță a fost inițiat după ce procurorii au găsit, în timpul perchezițiilor în biroul judecătorului, un document care ar demonstra că mai mulți magistrați au primit indicații pe anumite dosare, fiindu-le sugerate deciziile pe care trebuie să le adopte.

În documentul trimis la redacția noastră apare numele magistraților:Anatol Țurcanu, Oleg Sternioală și Valeriu Doagă și dosarele în care ar fi fost date indicațiile.

Contactat de TV8, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari nu a confirmat, dar nici nu a infirmat autenticitatea acestui document, motivînd că ar fi periclitată ancheta.

I-am telefonat pe toți judecătorii vizați, dar aceștia nu au răspuns la telefon. Doar Anatol Țurcanu ne-a rugat să revenim mai tîrziu, motivînd că ar fi ocupat.

Vedeți mai jos deciziile de judecată care au fost pronunțat în două dosare vizate în documentul care ar fi fost ridicat de procurori din biroul lui Ion Druță.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load