Preşedintele stiri: 3022

Un nou denunț la Procuratură: Se cere anchetarea lui Morari și Statnîi

12 oct. 16:21   Politică
10046 0

Deputatul PAS, Lilian Carp, cere Procuraturii Generale anchetarea foștilor procurori Viorel Morari și Roman Statnîi, care figurează într-un material jurnalistic în privința deposedării de avere prin șantaj a fraților Kheyman, oameni de afaceri din Rusia.

Despre asta a anunțat astăzi deputatul PAS, într-un briefing de presă, comunică Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Am făcut acest demers către Procurorul General interimar, Dumitru Robu, în care solicit următoarele: Pe 11 octombrie 2021, pe portalul de știri jurnal.md a fost publicat un material jurnalistic potrivit căruia la 27 martie 2018 au fost arestați frații Kheyman, doi oameni de afaceri din Federația Rusă. Potrivit lor, arestarea a avut loc într-un dosar penal despre care susțin că le-a fost fabricat de Roman Statnîi și Viorel Morari, în favoarea unui grup criminal condus de un fost deputat ai Dumei de Stat ai Federației Ruse.

Pornind de la cele descrise, precum că în spatele deposedării de avere a celor doi oameni de afaceri ar fi vizați foștii procurori PA, care au acționat la comanda unui fost partener de afaceri ai fraților Kheyman precum și faptul că coordonatorii operațiunii de estorcare de bani era șeful PA, Viorel Morari, în calitate de deputat al RM consider că aceste acuzații grave și informații sunt de interes sporit.

De aceea, solicit examinarea prezentei interpelări. Solicit PG să se autosesizeze și să întreprindă toate acțiunile ce i se impun conform legislației pentru examinarea și investigația informațiilor”, a declarat Carp.


1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X