COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7954

Un ministru, despre casa în care locuiște Gavrilița: ”Nu trebuie declarată”

13 aug. 2021,, 13:35   Politică
3091 12

După ce în presă au apărut imagini cu casa de milioane în care locuiește familia prim-ministrului țării, colegii săi din Cabinetul de miniștri i-au sărit în apărare.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat cu încredere că Natalia Gavrilița ”este un om corect, integru, principial, care niciodată nu s-a băgat și nici nu se va băga în buzunarul statului”, transmite Știri.md.

De asemenea, acesta a mai explicat criticilor care este ”esența declarării averilor demnitarilor”.

”Am urmărit din treacăt toată istoria legată de casa părinților neinclusă în declarația de avere a Nataliei Gavrilița. Anume asta e formula corectă – casa părinților Nataliei Gavrilița neinclusă în declarația de avere a Nataliei Gavrilița și nicidecum casa Nataliei Gavrilița scrisă pe numele părinților. E o diferență majoră. Dar altceva este cu mult mai important în toată această istorie.

Esența declarării averilor demnitarilor – prima lege în acest sens datează încă din 2002 – nu este de a căuta erori sau scăpări prin declarații, inclusiv atunci cînd legea e scrisă aiurea; de altfel, așa cum e scrisă legea, în ipoteza concretă despre care discutăm, casa părinților nici nu trebuia declarată. Ci de a compara dacă averea obținută în timpul exercitării funcției publice corespunde cu venitul (tot venitul) obținut pe timpul exercitării funcției publice. De a vedea, altfel spus, dacă un demnitar nu s-a îmbogățit peste noapte imediat ce a acces într-o funcție publică, așa cum s-a întîmplat în foarte multe cazuri la noi. O cunosc pe Natalia din 2005 și pot afirma cu certitudine că este un om corect, integru, principial, care niciodată nu s-a băgat și nici nu se va băga în buzunarul statului, respectiv, al cetățenilor. Și asta e cel mai important”, a declarat Litvinenco.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X