Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un membru PD părăsește formațiunea

28 apr. 2018,, 09:30   Politică
4609 10

Deputatul PD Nicolae Dudugolo a anunțat aseară că își depune mandatul de deputat. Mai mult, într-o postare pe contul său de Facebook, fostul primar al orașului Comrat spune că părăsește și rîndurile Partidului Democrat.

Se întîmplă după ce conducerea PD i-a cerut explicaţii privind implicarea sa în asociaţia obştească „Noua Găgăuzie”, care, potrivit formațiunii, a devenit „o mişcare cu obiective politice, ce nu se încadrează în politica promovată de PDM”. Drept urmare, democrații l-au anunțat pe Dudoglo că trebuie să facă o alegere: partidul sau asociația.

„Ieri am avut o discuție cu conducerea Partidului Democrat, în care mi-am expus viziunea despre activitatea din Găgăuzia. Am anunțat despre intenția de a activiza lucrul asociației obștești „Noua Găgăuzie”, cu scopul de a contribui la renașterea UTA Găgăuzia”, spune Dudoglo.

„sînt convins că a venit vremea să facem Găgăuzia o regiune puternică, un model de dezvoltare la nivel național în limitele legislației actuale. Este un lucru dorit de poporul nostru și va fi util pentru toată republica. [...]

Am avut o colaborare fructuoasă cu colegii din PDM, am conlucrat bine împreună și sînt recunoscător pentru această experiență. Uneori am fost nevoit să mă abțin de la votarea anumitor proiecte care, în opinia mea, nu corespundeau cu viziunea mea și cu viziunea asupra Găgăuziei.


Conducerea PDM consideră că unele dintre acțiunile mele, ținînd cont de situația din Găgăuzia, încalcă principiile partidului și vectorul european de dezvoltare a statului. În aceste condiții, am luat o decizie responsabilă - să continui înaintarea proiectului „Noua Găgăuzie”. [...] Asta înseamnă că ies din componența PDM și îmi depun mandatul de deputat în Parlament. Am fost rugat să fac o alegere și am făcut-o. Mulțumesc conducerii PDM, colegilor din partid și Parlament pentru colaborare, le doresc succes tuturor”, a mai scris Dudoglo.

„Îmi voi continua activitatea socio-politică în cadrul asociației „Noua Găgăuzie”. Respect libertatea și alegerea fiecăruia, la fel și diversitatea de opinii. Rămân convins că trebuie să acționăm așa cum dorește poporul”, a adăugat acesta.

Nicolae Dudoglo a acces în Legislativ după alegerile parlamentare din 2014, fiind unul dintre cei trei deputați democrați care reprezintă UTA Găgăuzia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?