Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Un grup de deputați moldoveni se află într-o vizită de documentare la Cartierul General NATO

20 feb. 2023,, 16:11   Politică
2348 3

Un grup de parlamentari se află, în aceste zile, într-o vizită de documentare la Cartierul General al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (OTAN/NATO) de la Bruxelles.

Delegația Parlamentului este condusă de vicepreședinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Veronica Roșca, iar din componența acesteia fac parte deputați, membri ai mai multor comisii parlamentare.

Programul vizitei include un schimb de informații cu oficialii de la Bruxelles despre agenda curentă a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

De asemenea, parlamentarii s]nt informați despre perspectivele parteneriatului OTAN cu diverse țări, inclusiv cu Republica Moldova. Alte subiecte discutate vizează asistența OTAN în consolidarea rezilienței față de riscurile și amenințările la adresa securității și apărării; modalitățile de contracarare a dezinformării și propagandei etc.

Un alt subiect discutat s-a referit la dezvoltarea Programului „Femeile pentru pace și securitate”.


Deputata Veronica Roșca, șefa delegației, a menționat că vizita de informare va contribui la o mai bună înțelegere a proceselor de reformare a sectorului de apărare și securitate, necesară în procesul de elaborare a amendamentelor la legislație. Totodată, parlamentara a relatat că vizita se încadrează în misiunea de control parlamentar asupra implementării politicilor de apărare, securitate și politică externă a Republicii Moldova.

0
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?