COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Un fost procuror este de părere că reținerea lui Ruslan Popov este abuzivă și ilegală

9 oct. 15:23   Politică
3315 1

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov consideră „abuzivă și ilegală”, reținerea lui Ruslan Popov, șeful adjunct al PG suspendat, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Potrivit lui, „legislația în vigoare prevede împuterniciri pentru ANI de a controla cazurile de îmbogățire ilicită a demnitarilor de stat, care se soldează cu emiterea unui act administrativ despre legalitatea acumulării acestora”, scrie Ivan Diacov.

„Reținerea lui Ruslan Popov este abuzivă și ilegală!!! Pe cît de legale sînt aceste descinderi? Legislația în vigoare prevede împuterniciri pentru ANI de a controla cazurile de îmbogățire ilicită a demnitarilor de stat, care se soldează cu emiterea unui act administrativ despre legalitatea acumulării acestora. Dacă nu greșesc ANI nu a finalizat controlul legalității acumulării averii de către familia Popov. Acest Act este pasibil de a fi atacat în judecată pentru ca figurantul să poată să aducă argumente pentru a-și dovedi nevinovăția.

Numai în acest caz procuratura poate porni urmărirea penală. Chiar și așa, în astfel de cazuri reținerea lui Ruslan Popov este abuzivă și vădit ilegală,articolul 166 Cod Procedură Penală în astfel de cazuri nu admite reținerea bănuitului!

Procurorii așa și n-au învățat lecția despre arestul evreilor de către naziști! Au tăcut cînd am plecat eu, au tăcut cînd l-au eliminat și reținut ilegal pe Stoianoglo, tac azi, cînd este reținut vădit ilegal Ruslan Popov! Cine din voi este la rînd, „mioriticii” mei dragi?”, a scris Ivan Diacov pe pagina sa de Facebook.


Ruslan Popov, șeful adjunct al PG suspendat, ar fi fost reținut în această dimineață de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS. Popov ar fi vizat într-un dosar pentru îmbogățire ilicită.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X