Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un fost prim-ministru român blochează excluderea tarifelor la roaming între R. Moldova și România

28 noi. 2018,, 12:38   Politică
3296 0

Guvernul R. Moldova a inițiat negocieri, la inițiativa premierului Pavel Filip, cu Guvernul României pentru excluderea tarifelor de roaming la convorbirile de telefonie mobilă între ambele state.

Deocamdată, s-a reușit renunțarea la tarife doar pentru ziua de 1 decembrie. Surse apropiate procesului de negocieri au dezvăluit pentru Ziarul NAȚIONAL că fostul premier al României, actual șef al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii din România (ANCOM), Sorin Grindeanu, ar fi oficialul care s-ar opune excluderii tarifelor la roaming între R. Moldova și România.

Sursele noastre spun că Sorin Grindeanu își argumentează poziția prin faptul că unii operatori de telefonie mobilă de pe piața românească nu ar avea beneficii de la excluderea taxelor de roaming.

În primul rînd, ar fi vorba de compania „Vodafone”, care exercită principalele acțiuni de lobby pentru a nu se renunța, deocamdată, la taxele de roaming.

Referitor la poziția autorităților moldovenești și a operatorilor de pe piața moldovenească, sursa citată spune că Guvernul de la Chișinău se pronunță în totalitate pentru excluderea taxelor.


De asemenea, aceleași surse au precizat că nu este vorba de niciun fel de acțiuni de rezistență din partea operatorilor moldoveni, iar unele zvonuri potrivit cărora operatorul național, „Moldtelecom”, s-ar opune nu sînt adevărate și au fost lansate special în public de către „o parte interesată”.

Actualmente, Guvernul de la Chișinău negociază și cu țările GUAM (Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Moldova), dar și din cadrul Parteneriatului Estic, pentru excluderea tarifelor de roaming.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?