X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un fost premier a comentat hotărîrea Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului

19 apr. 2021,, 13:55   Politică
4461 7

Semeni vînt, culegi furtună”. Așa a a comentat fostul premier Ion Chicu, decizia Curții Constituționale privind constituționalitatea dizolvării Parlamentului Republicii Moldova, informează Noi.md

”Este cu regret despre cele două „tabere” politice, care mai ieri colaborau în Parlament și numeau (de departe într-un mod transparent, ignorînd rezultatele concursurilor organizate chiar de ei înșiși) judecătorii la Curtea Constituțională. De-facto, partajînd și subordonînd-o intereselor sale politice. Vedem că istoria se repetă, aș spune mult prea curînd...”, a declarat Chicu.

Potrivit lui, încă pe cînd lucra la Guvern, lui Ion Chicu, nu i-au fost pe plac multe decizii ale Înaltei Curți, dar le-a respectat, pentru că într-un stat democratic așa se procedează.

”Trebuie să respectăm și actuala decizie și să ne pregătim pentru a organiza, cît mai curînd posibil, alegerile parlamentare într-un mod transparent, corect și în condițiile de maximă siguranță pentru cetățeni. Alegerile parlamentare nu pot fi amînate la nesfîrșit, or antagonizarea mai departe a societății, deși foarte convenabilă politicienilor, are consecințe extrem de grave asupra oamenilor. Confruntarea actuală între Președinte și Parlament, în condițiile lipsei unui Guvern plenipotențiar, este mai nocivă decît organizarea scrutinului în condiții de pandemie”, a spus Chicu.

Totodată, acesta speră că politicienii angajați acum în lupta pentru putere vor avea o atitudine responsabilă și respectuoasă față de Curtea Constituțională și vor înceta s-o atragă în jocurile lor politice.


”Și mai sper, că după alegerile parlamentare anticipate, cînd situația se va calma, Președintele țării își va schimba abordarea față de funcție, va coborî de pe baricade și va încerca să consolideze societatea în jurul unor idei și proiecte cu adevărat importante pentru Țară!”, a mai declarat fostul premier.

Reamintim că pe 15 aprilie, Curtea Constituțională a declarat că sînt întrunite toate condițiile pentru dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova și declanșarea alegerilor anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?