X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un fost deputat democrat ar putea fi cercetat de procurori (DOC)

8 iul. 2020,, 11:14   Politică
3529 0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința fostului deputat democrat, Corneliu Dudnic, care ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Potrivit materialelor probatorii acumulate la dosar, în perioada 2015-2019, în timpul exercitării mandatului de deputat, Corneliu Dudnic a admis dublă stare de incompatibilitate, deținînd alte două funcții – calitatea de Prim-vicepreședinte în cadrul unei federații sportive și cea de administrator a unui SRL.

În contextul dat, inspectorul de integritate a stabilit că, avînd la dispoziție termenul legal de 30 de zile pentru soluționarea stărilor de incompatibilitate, fostul deputat ar fi continuat în mod ilegal să-și exercite concomitent mandatul de deputat și cele două funcții, transmite tv8.md.

Pe cauza dată, dacă actul de constatare va rămîne definitiv, ANI va aplica în privința fostului deputat – interdicția de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, dar și funcția electivă de deputat, pentru un termen de 3 ani.

Inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova despre acest caz.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?