X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un fost deputat atrage atenția deputaților asupra schemelor de escrocherie

19 aug. 2021,, 11:55   Politică
3370 1

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, ex-deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, îndeamnă actualul Legislativ să examineze raportul comisiei parlamentare de anchetă privind soarta patrimoniului sindicatelor, care a fost anterior înregistrat la secretariatul Parlamentului.

„Acolo este toata istoria escrocheriilor cu bunurile publice înstrăinate la prețuri derizorii de către grupările Plahotniuc-Șor”, susține Slusari, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

„Mîine Parlamentul urmează să audieze informația privind recuperarea miliardelor furate din sistemul bancar. Toată lumea cunoaște că cifra recuperată este mai mult decăt modestă și că ancheta merge lent, chiar dacă în 2019 am avut multe promisiuni. Dar avem niște cazuri care au tangență cu furtul bancar, însă nu cunosc niciun dosar penal pe acest subiect”, afirmă fostul vicespeaker.

„Propun ca tot mîine legislativul să examineze raportul comisiei parlamentare de anchetă privind soarta patrimoniul sindicatelor, care demult este înregistrat în secretariatul Parlamentului. Acolo este toată istoria escrocheriilor cu bunurile publice, construite din banii întreprinderilor de stat și bugetul unional, bunuri înregistrate dubios după sindicate și înstrăinate la prețuri derizorii grupărilor Plahotniuc-Șor. În acest raport găsiți mai multe companii, implicate în devalizarea sistemului bancar și sînt indicate numele rudelor conducerii sindicatelor, care au semnat mai multe documente ce țin de eliberarea creditelor neperformante din 3 bănci furate”, mai spune fostul deputat.

Potrivit lui Alexandru Slusari, raportul conține material necesar pentru pornirea mai multor dosare penale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?