Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un fost ambasador al Moldovei, decorat post-mortem

24 ian. 2018,, 12:51   Politică
3358 0

Valeriu Tihonov, primul ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar, a fost decorat post-mortem cu ordinul „Al Wajba”, notează NOI.md.

Ceremonia de decorare a avut loc ieri, în incinta Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Ambasadorul Statului Qatar în Republica Moldova, Mohammed Bin Ali Mohammed Al-Malki, în prezența ministrului de externe Tudor Ulianovschi și a reprezentanților Ministerului, i-a înmînat soției regretatului Valeriu Tihonov ordinul „Al Wajba”, decorat post-mortem de către Alteța Sa Şeih-ul Tamim Bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar.

De menţionat că Valeriu Tihonov va rămîne în memoria angajaților Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene drept o personalitate marcantă, care a reuşit lansarea cooperării cu lumea arabă, în mod special cu Statul Qatar.

La rîndul său, ambasadorul Statului Qatar în Moldova a apreciat înalt activitatea nobilă şi dedicaţia deplină a regretatului ambasador Valeriu Tihonov în exercitarea mandatului său de înaltă răspundere, subliniind că acest gest al autorităților qatariene este o exprimare a recunoștinței pentru calitățile diplomatului moldovean și o confirmare a prieteniei dintre popoarele celor două țări.


Ordinul „Al Wajba” a fost instituit de către Cabinetul de Miniştri al Statului Qatar pe 29 martie 2016 și face parte din decoraţiile civile acordate în baza deciziei Emirului Statului Qatar în semn de înaltă recunoştinţă pentru merite deosebite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?