Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Un fondator PDM, acum îi vrea „moartea”: trebuie declarat în afara legii

29 iul. 2019,, 07:40   Politică
4306 4

Fostul premier Ion Sturza consideră că Partidul Democrat din Moldova trebuie radiat de pe lista formațiunilor poltice moldovenești și scos în afara legii. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Stuza, care a venit în fruntea Guvernului R. Moldova în 1999 din partea Mișcării pentru o Moldovă Democratică și Prosperă, grup care urma să se transforme în actualul PDM, spune că formațiunea trebuie scoasă în afara legii.

„PD trebuie declarat în afara legii. El nu a fost partid, a fost o gașcă - cum s-o spun mai simpatic - de organizați care au lucrat în detrimentul țării și a cetățenilor. Sunt elemente că a fost un grup organizat care a activat în afara mandatului unui partid politic. Cu susținerea cetățenilor, el trebuie dat jos. Mai departe trebuie de elaborat o lege a lustrației. Trebuie de aplicat sancțiuni celor care au deținut funcții și au activat în slujba vechiului regim. Să fie o condiție: cei care vor în funcții de administrare a statului să nu fie afiliați niciunui partid ultimii 5 ani. Atunci profitorii vor pica din start”, consideră Stuza.

Ex-premierul i-a dat un sfat și președintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov, care spune că vrea să reformeze partidul. „Diacov începe să mă plictisească, el trebuie să se ocupe de familie și de problemele lui. Partidul trebuie să se dizolve, altfel Parlamentul trebuie să-l declare în afara legii”, a reiterat Sturza.

Amintim că pe 25 decembrie 2015, în plină criză politică, atunci când Stuza era propus pentru funcția de premier,conducerea PD „l-a șters” din istoria formațiunii. Anterior, la rubrica „Istoria PDM” de pe site-ul oficial, era menționat textul „În 1999, în fruntea guvernului ţării vine reprezentantul MPMDP, energicul reformator Ion Sturza”. La scurt timp după ce mai mulț internauți au atras atenția la acest aspect, formațiunea a exclus de pe site-ul său această propoziție.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?