Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un eurodeputat spune că avem cel mai reformator prim-ministru din ultimii 28 de ani

26 iun. 2019,, 08:11   Politică
6389 1

Republica Moldova are, în momentul de față, prin Maia Sandu, cel mai reformator și cu cea mai puternică tragere spre politica europeană prim-ministrul pe care l-a avut în ultimii 28 de ani.

„Este o șansă mare, să vedem cum se va descurca Guvernul”. Declarația aparține parlamentarului european Siegfried Mureșan, făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Potrivit lui, faptul că anterior au existat greșeli, dezamăgiri, decizii greșite nu trebuie să constituie un indiciu că și actualul Guvern va greși, transmite IPN.

„UE nu mai acordă cecuri în alb. Chiar referitor la asistența financiară am spus că avem bani, vrem să vină cît mai repede la Chișinău, dar trebuie respectate anumite condiții, fiindcă asta cer și cetățenii Republicii Moldova. UE judecă după rezultate, nu mai judecă după vorbe, nu mai judecă după declarații politice sau după declarații de intenție. Tot ce contează sînt faptele și tocmai de aceea Guvernul trecut al Republicii Moldova a pierdut în totalitate încrederea UE, deoarece în timp ce se declara un partid pro-european, luau decizii în contra parcursului european al țării, în contra angajamentelor pe care și le-au asumat, luau decizii în contra recomandărilor instituțiilor credibile europene”, a declarat eurodeputatul.

Siegrfred Mureșan spune că pentru obținerea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro, condiționalitățile sînt: alegeri libere, democratice/sistem pluripartinic, punerea legislației electorale în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția, combaterea spălării banilor, investigarea furtului miliardului, publicarea raportului Kroll privind frauda bancară.

Parlamentarul european spune că circumstanțele s-au creat astfel încît nu era cum să nu fie susținut noul Guvern în frunte cu Maia Sandu de către partenerii de dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?