COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un deputat cere informații de la CNA și PG în privința donațiilor fictive făcute partidelor

Un deputat cere informații de la CNA și PG în privința donațiilor fictive făcute partidelor

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, a trimis o solicitare Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Generale, care vizează donațiile făcute formațiunilor politice și fundațiilor de binefacere, în special în campania electorală.

Parlamentarul a solicitat informații despre „acțiunile întreprinse în privința contracarării operațiunilor de spălare de bani prin intermediul partidelor și fundațiilor de binefacere și investigarea cazurilor apărute în spațiul public în 2018”.

„Azi o solicitare despre ceva mult prea general acceptat în Moldova – donații fictive către partide politice. Nici măcar nu spunem lucrurilor pe nume. În esență, asta e spălare de bani. Ani la rând, bani care pot avea orice proveniență (de la mită la crimă organizată – contrabandă și vânzarea drogurilor), ajung curați pe conturile partidelor. În perioada ce urmează cred că autoritățile trebuie să fie vigilente, dar și să investigheze cazurile cunoscute din trecut”, a scris Alaiba pe blogul său.


Deputatul a amintit de donațiile suspecte care s-au făcut în 2018 către Partidul Democrat, care nu au fost verificate de oamenii legii.

Dumitru Alaiba spune că vrea să sensibilizeze și cetățenii, care trebuie să fie conștienți de faptul că „atunci când își pun semnătura pentru a confirma o donație fictivă, facilitează operațiunile de spălare de bani”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load