TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un deputat PPDA spune cînd ar putea fi investit un nou Guvern

Deputatul Platformei DA Igor Munteanu consideră că în curînd se vor găsi voturile în Parlament pentru a numi un nou Guvern. Parlamentarul a dat și un termen – în luna iulie.

Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Nu pot să vă spun, de exemplu, care va fi răspunsul la următoarea iterație a întîlnirilor noastre, a consultărilor politice. Multe lucruri, de exemplu, le las pînă la momentul în care ele se vor coace. – Cînd? – În timpul apropiat. – Cît de apropiat? – În luna iulie se va rezolva”, a declarat parlamentarul.

Igor Munteanu a precizat că se caută acest consens actualmente în Parlament. „Nu avem soluții spectaculoase. Soluțiile spectaculoase vor veni la momentul în care noi vom anunța Guvernul și el va fi investit”, a adăugat deputatul.

Amintim că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe soluții pe care „noul Guvern”, pe care vrea să și-l asume formațiunea, le-ar implementa în primele 100 de zile de guvernare, în gestionarea crizei epidemiologice.


Anterior, membrii Platformei DA au avut discuții cu membrii PAS pentru semnarea unei moțiuni împotriva Guvernului Chicu. Reprezentanții Platformei DA declarau că sînt dispuși să-și asume în totalitate guvernarea, iar lidera PAS, Maia Sandu, spunea că ar putea susține candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier, numai în cazul în care Platforma DA ar obține sprijinul politic al Partidului Democrat. În acest context, liderul PDM, Pavel Filip a declarat că nu va susține o moțiune împotriva cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu. Filip susține că nu vede cum ar putea fi adunate voturile necesare pentru investirea unui nou executiv.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load